onsdag 4 januari 2012

"Ylva-mössa" med pippiränder

När min syster Ylva var här i Östergötland och hälsade på i jul hade hon på sig en mössa som hon stickat själv. Den var naturvit med gröna pippiränder. Jag tyckte den var så fin att jag var tvungen att sticka en jag också. Jag letade igenom garnskåpet och hittade två härvor tvåtrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland. Sedan var det bara att ta fram stickorna och börja. Resultatet blev över förväntan (det är ju inte så lätta att sticka med två färger och få det snyggt ,tycker jag, men efter att ha tvättat upp den färdiga mössan i varmt vatten så att garnet tovade ihop sig lite blev det bra). På bilden posserar min 8-åring stolt i mössan.


8 kommentarer:

 1. Vilka snygga färger du hittat. Den blev kanon snygg. Ha en bra kväll kram Beijan

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin mössa, det är nästan så att man vill sticka ännu en :) Snygga färger också! Kram

  SvaraRadera
 3. pippimönster är så fint, så tidlöst och passar alla

  SvaraRadera
 4. så fin mössan blev.. min dotter har oxå stickat pippimössor.. Jag skulle vilja ha en ny mössa åt mej själv..kanske man skulle ta o göra en sån..ha de bra.

  SvaraRadera
 5. Superfin pippimönstermössa. Fru Inez

  SvaraRadera
 6. "Pippi-mönster" ser ut att komma tillbaka och din mössa är jättefin!!

  SvaraRadera
 7. Tjingeling. MIna babyfiltar fodrar jag inte utan jag syr bara ihop framsidan med en fleecebaksida, vänder ut o in och sen syr jag söm runt om ungefär en cm in från kanten. Då blir täckena riktigt mjuka o gosiga, lätta att tvätta och torka. När jag gör större täcken dock så brukar jag använda olika typer av vadd som är speciellt framtagna för när man gör lapptäcken. Antingen i poluester elle ri bomull/poly mix. Vadd finns i olika tjocklek och ska man sedan kvilta ihop fram, bakstycke och vadd så är det enklast att använda en relativt tunn vadd i bomullsmix. Hos Diary of a Quuilter finns det en helt suverän nybörjar tutorial med bilder på hur man gör när man lägger ihop alla lager. Jag tycker absolut att du ska prova. Mitt favvotäcke är My Summerhouse Quilt som jag gjorde med fleece på baksidan. Jag köte ett fleecetäcke på IKEA, sydde en framsida lika stor och sen sydde jag ihop dom. eftersom det var lite större så knöt jag sen ihop lagrena så att det höll samman bättre. Hoppas mitt svar pushar dig lite så att du gör slag i saken. Jag vill se DITT täcke. Kram :D

  SvaraRadera