tisdag 13 december 2011

Julstrutar och julgran

Jag tycker att det är svårt att komma på saker att slå in till en hel paketkalender. Därför sydde jag var sin strut till barnen. I dom kan jag lägga i små paket till helgerna istället. Beskrivningen till strutarna finns även dom i boken "En fröjdefull jul" som jag nämnde i förra inlägget. Jag sydde också en liten gran som jag sydde fast pärlor på. Den blev söt i en gammal kopparkastrull med mossa, en virkad svamp, en liten tomte och ett värmeljus i. Ja man får göra vad man kan för att få julstämningen att infinna sig, för vädret här i Östergötland är då inget att hurra för. Grått och blåsigt och runt två plusgrader. Inte alls mysigt!


7 kommentarer:

 1. Vilken bra ide med strutarna . ja det kan vara svårt att komma på saker till kalender men skam den som ger sig jag har hållt på i 25 år.

  MVH. Maud

  SvaraRadera
 2. Strutarna var ju en kul idé. Vi har, sedan barnen var små, slagit in figurerna till julkrubban. Då har man så där 12-14 paket beroende på om man slår in palmerna... Vips blir det bara 12 små paket att fixa varje år.
  Med lite glögg och levande ljus blir det lättare att få julstämning.
  Kram från Helene

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Du undrade vad jag använder för pennor och det är Promakers och så använder jag mig ofta av Distress dynorna för att färglägga kanterna runt motiven.
  Ha dey gott.

  MVH. Maud

  SvaraRadera
 4. Så flotte kremmerhus, og din dekorasjon var vakker!
  Ønsker deg en god helg:)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har och så kreativ du är :)
  /Susanne

  SvaraRadera