tisdag 31 januari 2012

Äppelblomskudde

I väntan på att vadden till lapptäcket ska komma, har jag gjort klart den här kudden. Framsidan har nästan varit klar ett år (inspirationen fick jag från blommande äppelträd förra våren!). Har bara inte kunnat bestämma mej för hur den skulle monteras. Nu gjorde jag det enkelt för mej och virkade på en uddkant och ett varv med stolpar. Därefter vändsydde jag kudden med ett tyg som jag batikat samtidigt som det ljusrosa garnet. På baksida sydde jag också dit ett dolt blixtlås. Innerkudden jag virkat till visade sig vara för liten när jag spänt ut rutorna, men som tur var hade jag en större innerkudde som passade!
tisdag 24 januari 2012

Lapptäcke

Nu är jag på G med mitt lapptäcke som jag funderat på att sy en längre tid! Inspirationen kommer från My rose vallys underbara täcken. Täcket blir ganska stort, 144 x 200 cm, och består av 150 rutor plus en bård. jag tänkte först fodra det med fleece på undersidan, men bestämde mej efter mycket grubbel för att fodra det med vadd istället. Så i dag skickade jag efter vadd, bestående av 50% bomull och 50% bambu, från Quiltbiten i Uppsala. Det ska bli spännande att få den så att jag kan börja quilta täcket.
onsdag 4 januari 2012

"Ylva-mössa" med pippiränder

När min syster Ylva var här i Östergötland och hälsade på i jul hade hon på sig en mössa som hon stickat själv. Den var naturvit med gröna pippiränder. Jag tyckte den var så fin att jag var tvungen att sticka en jag också. Jag letade igenom garnskåpet och hittade två härvor tvåtrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland. Sedan var det bara att ta fram stickorna och börja. Resultatet blev över förväntan (det är ju inte så lätta att sticka med två färger och få det snyggt ,tycker jag, men efter att ha tvättat upp den färdiga mössan i varmt vatten så att garnet tovade ihop sig lite blev det bra). På bilden posserar min 8-åring stolt i mössan.