måndag 12 november 2012

Yllebroderi

För några veckor sedan var jag med några vänner på en inspirationsdag i yllebroderi! Dagen leddes av Malin, som har affären Mollys hus i Tranås. Vi höll till på Ull och Garn, en garnaffär som ligger på en gård utanför Vadstena. Pennskrinet började jag på den dagen och fortsatte med det hemma. Sedan blev jag så inspirerad av Med nål och tråds fina små börsar, så jag sydde en sådan också. Det är otroligt roligt och rogivande att brodera så det måste jag göra mer av. 

Framsida pennskrin.
Baksidan pennskrin
Framsida börs
Baksida börs

9 kommentarer:

 1. Tjusigt! Vad duktig du har varit. Håller med om att det är rogivande att sitta och brodera, ett jobb som faktiskt FÅR ta tid på sig! Jättefina arbeten.

  /kram

  SvaraRadera
 2. Tack för din fina kommentar!
  Din vackra börsar livar verkligen upp. Fantastiskt fina broderier! Det är något jag skulle vilja lära mig, att kunna brodera sådär.

  SvaraRadera
 3. Så fina de blev, båda dina broderier!
  Att brodera är meditativt, det skulle vara bra för många stressade själar med lite broderi-tid. Stickning kan ju också vara rogivande.

  Tack för sällskapet på broderikursen.
  Kram från Helene

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Särskilt den med fågeln. Blir sugen på att brodera jag med!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra broderier, man blir inspirerad! Nanne

  SvaraRadera
 6. Åh! Så otroligt fina!! =)

  SvaraRadera
 7. Så vackra broderier! Jag minns på 70-talet var det inne med broderade kuddar i yllegarn, jag har några som jag sytt men aldrig blev det sytt nån innerkudde till dem så de ligger längst nere i en låda i förrådet...Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Åh så fint du har gjort. Visst hade vi kul när vi broderade. Ha en fin vecka! Kram Fru Inez

  SvaraRadera