söndag 4 november 2012

Nu var det länge sedan...

 
.... jag visade något på bloggen. Datorn min har varit trasig och på reparation hos min bror. När jag äntligen fick den tillbaka så har det liksom inte blivit av att sätta sig ner och fixa och dona med bloggen. Men nu äntligen börjar inspirationen rinna till igen! Jag har fått en hel del saker gjorda sedan sist och en del har varit klara länge. Som det  här lapptäcket nedanför. Det blev färdigt någon gång på försommaren. Har tänkt att jag skulle sy dit en etikett, där det står när det är sytt osv, men det har inte blivit av. Visar det ändå nu.
 
 
 
Den första september var jag och Fru Inez och besökte Tant Kofta i hennes vackra växthus. Där fanns massor med fina garner och beskrivningar att välja bland. Jag inhandlade ett sockgarn, helt underbart, garn och beskrivning till axelvärmaren nedan och dessutom grönt garn som såsmåningom ska bli en mössa.  
 


Veckan innan oktoberlovet var jag hemma en vecka pga en hemsk förkylning. Det är aldrig roligt att vara hemma från jobbet. Jag tycker att jag missar så mycket och det är svårt att få in vikarier. Så för det mesta får inte ungarna någon slöjd alls. Men ibland måste man vara hemma för att det går bara inte att jobba när både näsa och ögon rinner konstant. Något bra fick jag dock gjort när jag var sjukskriven och det var de här sockorna. Rasmus, min minsting, har länge behövt ett par ullsockor och garnet låg bara och väntade, Opal sockgarn stickat på stickor 2,5. Båda sockparen är stickade efter  beskrivningen "socka med resårkant" i Johanna Wallins bok "Sticka småvarmt".
 
 
Må nu så gott i höstmörkret!5 kommentarer:

 1. Skönt att datorn är fixad man blir lite besvärad om det inte funkar..
  Så fina stickade alster och sjalen gillade jag.

  Maud

  SvaraRadera
 2. Kul att du är tillbaka med dina fina alster!
  Du gör alltid så fina saker som man blir inspirerad av.
  När får vi se dina yllebroderier? Vi finns ju på Mollys hus hemsida:-)
  Tack för senast.
  Kram Helene

  SvaraRadera
 3. Kul att äntligen få se lite vad du har hunnit att pyssla med sen sist! Fina sockor, sjal och täcke (fast täcket har jag ju fått se ändå :)) Väldigt snygga färger på minstingens sockor! Hur får man egentligen garnet att randa sig på samma sätt på båda sockorna?

  SvaraRadera
 4. Lapptäcket och de bruna sockarna har jag sett live, helt fantastiskt fina alster. Den fina axelvärmaren från Tant kofta blev verkligen snygg också. Jag hoppas kunna göra en också med lite hjälp från dej. Kram Fru Inez

  SvaraRadera
 5. Å vad mycket fint du gjort! Skönt att du fått ordning på datorn. Ha det så bra!

  SvaraRadera