måndag 17 maj 2010

Vårsjal och bokugglor

Här är en bild på min senaste sjal. Den är stickad i bomullsgarnet "Mandarin Classic" på stickor nummer 3,5. Inspirationen fick jag från Susilulls blogg där jag sett en liknande sjal i bubbelgumsrosa. Jag tyckte den var så läcker så jag ville prova om jag kunde få till något liknande. Vart fjärde varv har jag ökat i ena sidan tills jag gjort halva sjalen. Därefter minskade jag vart fjärde varv. Vart fjärde varv har jag också stickat ett hålvarv, för att få mönstret. Sjalen är slätstickad och rullar sig därför i kanterna.

Jag har också virkat några bokugglor i olika färger. De var jätteroliga att göra och det gick ganska snabbtatt knåpa ihop dem. Roliga att ta med som gå-bort-present. Förlagan till dessa ugglor kan man skåda hos Fru Inez.

10 kommentarer:

  1. Härma på bara, det är ju därför vi bloggar ;-)
    Att ge och få inspiration är ju det bästa, så länge man inte sprider upphovsskyddade mönster.
    Kul att du också fick till en smal korvig sjal, jag använder min jättemycket. Funderar på att göra en till i lite tunnare garn och kanske hitta på något annat hålmönster.
    Supersöta bokugglor!

    SvaraRadera
  2. Bokugglorna var ju för söta!
    Lite för svåra för eleverna tyvärr men allt behöver ju inte vara till skolan...
    Ha det gott och njut av våren!
    Helene

    SvaraRadera
  3. En sån fin sjal!
    Och bokugglorna...hihi, såå himla söta de är!
    Tror jag måste prova :-)

    Eva

    SvaraRadera
  4. Hej! Tack för kommentaren hos mig. Här fanns det mycket fint att titta på , gillar speciellt alla dina sjalar och de virkade hjärtan i februari. Lägger till dig i min blogglista. Välkommen tillbaka till mig!

    SvaraRadera
  5. De bokuglene var virkelig fine!

    SvaraRadera
  6. Hej! Vilken fin sjal, lagom som sommarsjal! Något sånt skulle jag också vilja sticka. Gulliga ugglor också! Ha det bra! Kram

    SvaraRadera
  7. Men så söta ugglor, vad duktig du är! Tack för alla fina och snälla kommentarer du ger mig på bloggen. Måste testa ugglorna så fort jag hinner...såg också de fina jordgubbar i samma stil på Fröken Elsas virkblogg. Sköt om dig!

    SvaraRadera
  8. Vilken upplevelse ni hade under cykelturen!
    Tänk så mycket naturen, och självaste livet har att bjuda på, om man bara ~ser, och lyssnar in~...

    Här bjuds jag på paraplystrospromenader idag, för det ösregnar, men bara det inte åskar när jag ska ut med mina pälsklingar så :-)

    SvaraRadera
  9. Hej! Jag bara ÄLSKAR den sjalen, vill också ha en! Tror du att du kan förklara lite mer detaljer hur du har gjort? Hur många maskor har du börjat med? Är det bara slätstickning förutom hålvarven? Och framför allt... hur gör du hålvarven? Jag har stickat en del men inte jättemycket, så just hålvarven undrar jag över.

    Gillar din sida och det du gör, jag lägger till mig som följare och länkar från min sida. Titta gärna in hos mig om du har lust :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Jättefina ugglor!! Delar du med dig av mönstret??? Skulle bli så glad för de var så himla söta.Ska kika vidare på bloggen här nu va mycket fint att se här.
    Kram Malin

    SvaraRadera