måndag 11 februari 2013

Rutor

Det är något speciellt med rutor. Både virkade och sydda. De kan fogas samman till en massa olika saker och när man börjar göra rutorna behöver man inte veta i förväg vad det ska bli. Här är en av mina dukar från förra inlägget. Nu är den fodrad och quiltad. Började också virka blå rutor som blev en kudde. 

Tog en promenad i det vackra vädret idag. Isen ligger över hela fågelsjön Tåkern. Det går dock inte att åka skridskor eftersom det är så mycket snö, men en tur på skidor är nog härligt. 


9 kommentarer:

 1. Vilken vacker kudde!
  Jag är så glad att jag började sticka på engelska. Det var som en ny väld öpppnade sig. Egentligen är det inte krångligare än att lära sig obegripliga förkortningar på svenska.
  Med en ordlista bredvid dej knäcker du snart koden. Nu föredrar jag engelska mönster alla gånger... jag tänker tom. på enelska när jag stickar. Knit, purl, knit, purl...
  http://www.stickamera.se/ordlista.php
  http://www.garnstudio.com/lang/se/ordliste.php?list=seendenl
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Pang! Jag föll som en fura för dom här virkade cirklarna i rutor. Vart har du hittat mönstret? Underbar kudde. Helt superfin! Lika fins som löparen. Rutor kan man aldrig få nog av. Rutor är terapi för mig. Ibland leker jag med rutor om jag är på dåligt humör och vips är ilskan som bortblåst. En underbar vuxenlek. Och barnlek för dom som vill förstås.
  Kram
  Annette

  SvaraRadera
 3. Fina! Jag blir också sugen på att virka en kudde.

  SvaraRadera
 4. Så fin duk och kudden blev jag förtjust i, vad är det för mönster på den rutan?
  Heter den något speciellt.

  Kram från Maud

  SvaraRadera
 5. Jättefin kudde! Gillar verkligen dessa prickrutor! Bra tydliga bilder på ihopfogningen också, verkar som jag har gjort rätt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jättefina alster och fina bilder. Här på västkusten är allt bra. Vi åker en tur till småland och östergötland imorgon. Vi kanske ses. Hälsa alla. Kram Yvonne

  SvaraRadera
 7. hej vännen.. Jisses va fin kudde du gjort.. var har du hittat det mönsrtet??Eller så kanske du kan förklara hur du gjorde?? Och duken är så fin, visst är det så.. rutor kan man göra till mycket..o fint blir det nästan jämnt.Men blått är fint.o färgerna smälter ihop.Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 8. Åh, så fin den quiltade duken blev och de virkade kuddrutorna är också ljuvliga.

  SvaraRadera
 9. Hej! Förlåt att jag frågar ang din vackra kudde i blåa nyanser men vad är det för en fin ruta du använt? Mvh Gittan

  SvaraRadera