tisdag 4 oktober 2011

Hustomte och Fjäril

Här är vår lille hustomte i sin nya mössa! Han är 8 år och har själv valt garnet när vi var på Ullcentrum på Öland i somras. Han är mycket stolt över sin nya mössa och tycker inte alls det är för varmt att ha den på sig, fast termometern visar 15 grader plus.
Vill också visa en bild på äldste sonens husdjur. Han skickade efter puppor från England tidigt i våras. Dessa hängde han sedan upp i taket på ett terarium. Där inne fick dom sig sedan en dusch varje morgon och kväll. Det dröjde dock väldigt länge innan något hände med dem, så vi trodde att de dött. Men så en kväll när han skulle gå och lägga sig, fick han se att det hängde något under den ena puppan. Äntligen hade en fjäril kommit ut! Morgonen därpå var den fullt utvecklad. Sorten heter Atlasfjäril på svenska och är världens största fjäril. Som fjäril lever den bara några dagar. Dess enda uppgift är att para sig så att släktet kan leva vidare. Som fjäril kan den inte heller äta för den har ingen mun! Vilket slöseri på något så vackert! På bilden längre ner kan ni få en uppfattning om dess storlek när den sitter på gardinen i köket. Jämför med almanackan!


Må så gott i höstblåsten!


8 kommentarer:

 1. Fin mössa o stolt son! Jag är en fjant när det gäller insekter av alla de slag. Lite rädd för dem.......

  SvaraRadera
 2. Men OJ vilken vacker och STOR fjärill.Vad konstigt att den inte är skapt me dmun så den kan äta och leva vidare.Undrar vad den då har för syfte från början??
  Jättefin mössa, här sydde sonen en mössa i akolna och den används oxå flitigt allaredan.Men det är lika bra att låta dom hållas...fniss..
  Kram MAlin

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig blogg du har och vad du gör fina saker. Jag snubblade förbi och är glad att jag hittade din blogg. Jag kommer definitivt att göra fler besök. /Petra

  SvaraRadera
 4. Jag tycker jag känner igen den där hustomten... och mössan blev jättefin!

  SvaraRadera
 5. Jätte fin mössa och han ser så söt ut i den!! Otroligt vacker fjäril med. =)

  SvaraRadera
 6. Känner igen både hustomten och fjärilen tycker jag ;) , har en likadan uppnålad gammal fjäril hemma nånstans från vår far. Den här var dock lite fräschare i färgerna. Coolt att den kläcktes tillslut! Väldigt stor och fin, och söt hustomte i fin mössa! Kram!

  SvaraRadera
 7. Ja usch det är inte alls kul att behöva gå och jobba.Särskilt inte till ett jobb som man tycker är tråkigt och inte när man fortfarande känner sig lite krasslig trött och bara vill sova...fniss..Men men man ska ju betala räkningar oxå så det är bara att stå ut.TÄNK om man fick jobba i en garnaffär istället??!!
  Kram MAlin

  SvaraRadera
 8. Det var ju bra att hustomten gillar sin nya fina mössa!
  Vilken otrolig fjäril!! Kul hobby!

  SvaraRadera