lördag 20 mars 2010

Vårfärger

Äntligen har snön börjat försvinna. Det är så skönt att det äntligen är på väg att bli vår. I Hornborgarsjön har man sett en ensam trana stå och trampa på isen. Hoppas att blåsten, som friskar i idag, gör sitt bästa för att den ska få lite vatten att stå i.
Själv har jag virkat vårhjärtan att hänga i kökslampan. Tänkte att det ska bli lite färgglatt i köket nu när det snart är påsk, bara två veckor kvar! Garnet jag använt är Jasmine som jag och Fru Inez färgade i somras. Några av färgerna börjar att ta slut och vi färgade aldrig något blått. Därför har jag färgat lite mer garn nu. När vi färgade i somras använde vi riktig batikfärg från Zenit vilket gav mycket klara färger. Nu har jag använt mig av Panduros batikfärger, eftersom dom är mer hälsosamma och jag är inne och färgar. Jag tycker dock inte att det blev riktigt samma lyster med dessa. Det kan ju i och för sig bero på att jag blandade färgerna hej vilt. Det är så spännande att de vilken nyans det blir när man sköljt garnet och slutligen torkat det. Jag tycker ändå att resultatet blev bra.
Min mamma fyllde år för ett tag sedan. Eftersom hon tycker mycket om turkost ville jag göra något i den färgen till henne. Det blev ännu en sjal i kärleksknutar. Jag tycker att det är en rolig teknik och det går fort framåt!
Ha det bra i snösmältningen!


5 kommentarer:

 1. Hej. Det låter roligt att färga sitt eget garn, och så blir det ju så vackra nyanser.
  Vad mycket fint du gör!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vårhjärtan och fin sjal!

  (Ang. mattrasor så är mina 2,5 cm breda och jag har använt virknål 10.)

  SvaraRadera
 3. Vilka gulliga hjärtan, det är ju så man får lust att virka en massa gulliga saker själv. I illrosa kanske ;) Kanske ses i påsk! Kram

  SvaraRadera
 4. Så fina färger du fått. Kan inte bli annat än sugen att färga lite själv. Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 5. Den sjalen gillade jag också! Hur gör man kärleksknutar? Det ser jättefint ut!

  SvaraRadera