fredag 10 augusti 2012

Semester på Öland

I söndags kom vi hem från en tvåveckors semestertripp till Öland. Det har varit helt underbart med fint väder, lata dagar och återseende av platser och människor. Eftersom vi åker till Öland varje sommar och har gjort det sedan äldste sonen föddes för 15 år sedan, känns det nästan som ett andra hem. Jag älskar verkligen naturen, som är helt olika på södra och norra Öland, atmosfären och närheten till havet. Vi stannade först några dagar på södra delen, där vi cyklade runt en hel del. På en bild längre ner i inlägget kan min äldste son ses sittande på en stege med alvaret som bakgrund, ett helt unikt landskap, som ger en känsla av oändlighet och stillhet.
Sedan fortsatte vi till norra Öland där vi besökte en hel del pärlor, som t ex Ullcentrum, Högsby fyr och sjöbodarna i Byxelkrok. I en av sjöbodarna håller Susan Billmark till. Där säljer hon sina vackra hantverk i luffarslöjd, tovad ull, broderi mm, mm. Väldigt inspirerande och väl värt ett besök.
Nu är vi dock hemma igen och har under den gångna vecka hunnit städa ur husvagn, tvätta två veckors smutstvätt och städa huset. På måndag är semester slut och allt återgår till det vanliga.Högsby fyr under fullmånen! Lite spöklikt!!!
Blåsig kväll vid Alvedsjöbodar!

Jag hann också med att sticka ett par sockor under semestervistelsen. Garnet är Fabel från drops!
Väskan blev klar precis innan vi skulle åka och blev jättebra att ha stickningen i.